2 Ekim 2012 Salı

Didem Rahvancı: Yerde, Gökte ve İkisinin Arasındaki Herşeyi Yaratan ve Kontrolü Altında Tutan ALLAH’tır

01 Ekim 2012, 11:17
Yerde, Gökte ve İkisinin Arasındaki Herşeyi Yaratan ve Kontrolü Altında Tutan ALLAH’tır
Didem Rahvancı
Sadece hayatınız boyunca aldığınız nefes için bile çok sayıda unsurun bir arada olması gerektiğini biliyor musunuz?

Öncelikle atmosferde çok dengeli bir azot, oksijen ve karbondioksit oranına ihtiyacınız var. Çünkü bu orandaki ufak bir dengesizlik canlılığın sonu demektir. Ama Allah bu dengenin bozulmaması için sayısız sebep yaratmıştır. Güneş, fotosentez yapabilen bitkiler, toprak, toprakta bulunan bakteriler bu dengeyi sağlar. Yağmurlar, şimşekler, basınç, yer çekirdeği ve daha bir çok etken ise atmosferdeki gaz oranını olması gerektiği seviyede tutar.

Bu etkenlerden bir tanesinde bile bir oransızlık olsa, örneğin mikroskop olmadan asla göremeyeceğimiz bakterilerden bir tanesi işlevlerini durdursa, hayati önem taşıyan azot çevrimi ve karbondioksit çevrimi bir anda durur. Bu da yaşamın durması demektir.

İşte çevremize baktığımızda gördüğümüz herşey, kendi bedenimizde dahil böylesine hassas dengeler üzerine kurulu olarak yaratılmıştır. Göklerde ve yerde müthiş bir uyum vardır ve bu uyum hiç bozulmadan milyonlarca yıldır varlığını sürdürmektedir.

Bu uyumu, bu düzeni yaratan ve her an kontrolü altında tutan ise Yüce Allah’tır.

Biz hiç farkında değilken, Allah evrendeki bütün sistemlerin kusursuz olarak çalışmasını sağlar. Sadece bir adım atabilmemiz için bile dünyanın dönüş hızından, sinir sistemimize, kalbimizden, beynimize, yer çekiminden iskelet sistemimize kadar son derece hassas düzenlenmiş dengelere ihtiyaç vardır.

İnsanların bir kısmı sorulduğunda Allah’ın varlığına ve birliğine inandıklarını söyleseler bile, Allah’ın her şeyi yaratıp sonra yarattığı bu düzenin kendiliğinden varlığını sürdürdüğüne inanırlar. Oysa bu çok sapkın bir inançtır. Çünkü Allah gökten yere her işi evirip düzenler ve herşeyi kontrolü altında tutar. Allah En’am Suresi’nin 59. Ayetinde izni olmaksınız bir yaprağın dahi düşmeyeceğini bildiriyor.

Gaybın anahtarları O'nun Katındadır, O'ndan başka hiç kimse gaybı bilmez. Karada ve denizde olanların tümünü O bilir, O, bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez; yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru dışta olmamak üzere hepsi (ve herşey) apaçık bir kitaptadır.

Siz sessizce bu yazıyı okurken, hiç haberiniz olmadan evrenin dört bir yanında sürekli bir faaliyet devam eder.

Örneğin; her bir saniyede dünyaya 16 milyon ton su düşer ve eşit miktarda su yerden buharlaşarak havaya karışır. Her bir saniye dünya üzerinde yaklaşık 100 şimşek çakar. Her şimşek çakışında da trilyonlarca ton azotdioksit molekülü açığa çıkar ve böylece atmosferde var olan %78’lik azot oranını sabitlenir.

Yine saniyeler içinde Güneş 564 milyon ton hidrojeni 560 milyon ton helyuma dönüştürür, arta kalan 4 milyon ton hidrojeni de enerjiye çevirir. Bunun sonucunda korkunç bir ışık ve radyasyon yumağı oluşur. Bu milyonlarca atom bombasının patlamasıyla ortaya çıkabilecek enerjiye eştir.

Aynı şeklide yine biz hiç farkında olmadan bedenimizde de saniyeler içinde çeşitli işlemler gerçekleşir.

8 milyar insanın karaciğeri, akciğeri, kalbi, beyni, pankreası, midesi, sinir, solunum ve savunma sistemleri, hücreleri, DNA’ları Allah'ın kontrolünde hareket eder.

Örneğin vücuttaki üreme ve kan hücreleri hariç bütün hücreler, her saniye yaklaşık 2000 protein üretirler.

Vücutta her saniye ortalama 50 milyon hücre oluşur ve 50 milyon hücre ölür.

Kalp 60 saniyede vücuttaki kanın tamamını devirdaim eder.

Karaciğerin tek bir hücresinde 500 farklı kimyasal işlem gerçekleşir.

Siz bu cümleyi okuyup bitirinceye kadar gözünüzde yaklaşık yüz milyar (100.000.000.000) işlem yapılır.

Bu çok azını saydığım işlemler 8 milyar insanın tümünde her saniye kusursuz ve eksiksiz olarak gerçekleşir.

Dünyada üzerinde yaşayan milyonlarca hayvan ve bu hayvanların hepsinin bütün vücut fonksiyonları da Allah'ın dilemesi ile çalışır. Hepsinin rızkı, barınacak yerleri, avlanmaları, tehlikelere karşı strateji geliştirmeleri Allah’ın kontrolündedir. Halınızın üzerinde dolaşan ama sizin haberiniz bile olmayan akarlardan, elinize konan bir sineğe, mutfağınızdaki ekmek kırıntılarını yuvasına taşımaya çalışan bir karıncadan, gökyüzünde uçan kuşlara, sokakta gördüğünüz bir kediye kadar bu hayvanların hepsi Allah’ın dilemesi ve vayhi ile yaşarlar.

Şu an Dünyamızın çeşitli bölgelerinde rüzgarlar esiyor ve bu rüzgarlar tonlarca ağırlıktaki bulutları yerinden oynatıyor. Bugün belki evinizin pencelerinden içeri Güneş ışığı sızıyor ama dünyanın bir ucunda her yeri buzlar kaplamış, başka bir ucunda ise şiddetli yağmurlar yağıyor. Yağan bu yağmurun her damlası, her bir kar tanesi, esen rüzgarın hızı, sürüklenen bulutun ağırlığı... İşte bunların da tamamı Allah’ın kontrolündedir. Aynı şekilde dünyanın dört bir yanında yeşeren her tohum, açan her çiçek, büyüyen her ağaç da Allah’ın izniye yaşar.

... O'nun ilmi olmaksızın, hiçbir meyve tomurcuğundan çıkmaz, hiçbir dişi gebe kalmaz ve doğurmaz da... (Fussilet Suresi, 47)

Allah’ın Fussilet Suresi’nde de bildirdiği gibi Dünyanın her yerinde doğan her insan Allah’ın bilgisi dahilinde olduğu gibi insanların kaderlerinde ölecekleri anı da yalnızca Allah bilir. Allah Kuran’da bu duruma da dikkat çeker;

... Hiç kimse, yarın ne kazanacağını bilmez. Hiç kimse de, hangi yerde öleceğini bilmez. Hiç şüphesiz Allah bilendir, haberdardır. (Lokman Suresi, 34)

Allah büyüktür, Allah yücedir. Allah sonsuz akıl ve güç sahibidir. Bizim gördüğümüz, görmediğimiz, bildiğimiz, bilmediğimiz canlı, cansız herşey, her olay, bütün sistemler sonsuz ilim sahibi olan Allah tarafından yaratılır, kontrol edilir ve düzenlenir. Allah yarattığı hiçbir şeyi kendi haline bırakmaz, mutlaka kontrolü altında tutar.

İnsanın Allah’ın gücünü kavrayabilmesi için Allah’ın yarattıklarını ve düzene koyduğu sistemleri de çok iyi bilmesi gerekir. Çünkü Allah’ın Fatır Suresi’nde de bildirdiği gibi Allah'tan ancak alim olanlar 'içleri titreyerek-korkar'.

Allah'ın gökyüzünden su indirdiğini görmedin mi? Böylece Biz onunla, renkleri değişik olan meyveler çıkardık. Dağlardan da beyaz, kırmızı renkleri değişik ve siyah yollar (kıldık).

İnsanlardan, hayvanlardan ve davarlardan da renkleri böyle değişik olanlar vardır. Kulları içinde ise ALLAH'TAN ANCAK ALİM OLANLAR 'İÇLERİ TİTREYEREK-KORKAR'. Şüphesiz Allah, üstün ve güçlü olandır, bağışlayandır. (Fatır Suresi, 27-28)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder